برای جوش صورت چی خوبه؟ قطعا همه ما بیش از یک بار در زندگی خود این سوال را پرسیده‌ایم. اینکه کسی در تمام طول زندگی خود تجربه‌ای از زدن جوش در صورت یا سایر قسمت‌های بدن خود نداشته باشد تقریبا امری محال به حساب می‌آید. همه ما حداقل در سنین نوجوانی تجربه زدن جوش‌های التهابی را داشته‌ایم. البته زدن جوش در سنین مختلف به دلایلی مانند استرس، استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب، رژیم غذایی نامناسب، مشکلات زنانه، ابتلا به بیماری‌های خاص، عوامل ژنتیکی و آلودگی‌های محیطی از علل عمده‌ی ایجاد جوش در سنین بزرگسالی است. مراجعه کردن و نکردن به پزشک برای درمان جوش صورت تا حد زیادی به شدت جوش زدن شما بستگی دارد. اگر تعداد جوش‌های صورت شما زیاد است و با کنترل علل گفته شده تاثیر مثبتی در جوش‌های صورت خود نمی بینید بهتر است برای تشخیص علت و درمان جوش به پزشک مراجعه کنید. در ادامه این مقاله به بررسی و معرفی چند روش برای درمان جوش صورت در خانه می پردازیم.

روغن درخت چای

روغن درخت چای، یک ماده ضد قارچ، ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است؛ به این معنی که ممکن است پروپیونی باکتریوم آکنه (باکتری ایجاد کننده آکنه) را از بین ببرد. خواص ضد التهابی روغن درخت چای به صورتی است که می‌تواند تورم و قرمزی جوش‌ها را نیز کاهش دهد. اگر در پی یافتن بهترین روغن برای پاکسازی کامل پوست صورت هستید حتما روغن درخت چای را امتحان کنید.

شما می‌توانید عصاره درخت چای را به صورت کرم، ژل یا اسانس روغنی، روی آکنه‌هایتان بمالید. اگر از اسانس روغنی استفاده می‌کنید، حتماً ابتدا آن را در یک روغن حامل رقیق کنید. برای این کار دو قطره روغن درخت چای را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص ترکیب کرده و روی جوش بزنید.

فندق افسونگر

فندق افسونگر، نارون کوهی یا هاماملیس، همگی نام‌های یک گیاه پرفایده و یکی از بهترین داروهای شناخته شده برای از بین بردن جای جوش است. این گیاه یک قابض (استرینجنت) طبیعی است که التهاب و قرمزی را کنترل می‌کند. همچنین، سرعت رشد باکتری‌ها روی پوست را کاهش می‌دهد.

1 قاشق غذاخوری پوست فندق افسونگر را به مدت 30 دقیقه در یک فنجان آب خیس کنید. سپس مخلوط را روی اجاق گاز بگذارید تا به جوش بیاید. پس از آن درب ظرف را ببندید، حرارت را کاهش دهید و بگذارید 10 دقیقه دیگر بجوشد.

سپس مخلوط را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند تا خنک شود. مایع را صاف کرده و در ظرف دربسته‌ای نگهداری کنید. شما می‌توانید از این ماده 1 تا 2 بار در روز (یا به صورت دلخواه) با استفاده از توپ پنبه‌ای روی پوست تمیز، استفاده کنید.

اگر تهیه و یا استفاده سنتی از این گیاه برایتان سخت است، می توانید از ژل، دستمال مرطوب و سایر محصولاتی که حاوی هاماملیس هستند، استفاده کنید.

روغن زیتون

خواص روغن زیتون بر هیچ‌کس پوشیده نیست. این روغن نه تنها برای سلامت بدن مفید است، بلکه یک درمان خانگی جوش صورت هم به حساب می‌آید. از آنجایی که روغن زیتون دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهاب است، به درمان جوش کمک می‌کند.

زمانی ک پوست مرطوب است جوش و جای آن، سریع‌تر از زمانی که پوست خشک است، بهبود پیدا می‌کند. روغن زیتون برای این موضوع عالی است، چراکه موجب آبرسانی پوست می‌شود. این روغن منافذ پوست را نمی‌بندد. البته، اگر به خوبی آن را پاک کنید.

2 قطره روغن زیتون را روی صورت خود بزنید. سپس، یک حوله گرم و مرطوب را به آرامی روی صورت‌تان قرار دهید تا منافذ پوست را باز کند و روغن وارد پوستتان شود. در پایان، صورت خود را با آب ولرم و یک پد خشک تمیز کنید. اگر هنوز روغنی روی پوست باقی مانده است، به آرامی جذب خواهد شد.

 

تجربه شما از درمان خانگی جوش صورت

شما برای محافظت از پوست‌تان چه کارهایی انجام می‌دهید؟ آیا دچار آکنه می‌شوید؟ به غیر از مواردی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد، مورد دیگری به عنوان درمان خانگی جوش صورت و یا جلوگیری از آن می‌شناسید؟ تجربیات‌تان را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

منبع: https://virgool.io/@lafamoring2022/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AC%D9%88%D8%B4-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-pybscyx5mqoq